COMPETÈNCIA DIGITAL PER AL PROFESSORAT DE LLENGÜES (NOU CURS)


Vivim temps líquids, com ens explica Zygmunt Bauman, un dels sociòlegs de moda, i hem d’estar oberts i atents als canvis en la manera de viure i ensenyar. Un dels vectors més importants d’aquesta revolució permanent del nostre estil de vida és l’acceleració vertiginosa de les possibilitats d’ús social de les tecnologies digitals, des d’internet fins a les múltiples formes de xarxes grupals en línia (skype, google+, facebook, evernote i... ara mateix en deu haver sortit una altra!).

Per a l’educació i molt especialment per al professorat de llengües, s’obre un món nou i una necessitat d’aprenentatge urgent sobre com reenfocar la feina perquè guanyi en atractiu i en excel·lència davant un alumnat que reflecteix un perfil de resultats molt baix i amb poca motivació en les etapes obligatòries.
eportfolio roadmap
Precisament per facilitar el canvi i partint sempre des de l’enfocament competèncial i pràctic, des de l’assessoria de Llengües Estrangeres del CEP, en col·laboració amb la de Socials i Llengües,hem preparat un curs que voldríem que resultés inspirador per la seva capacitat de suggeriment i de motivació. Sabent el potencial pedagògic polivalent d’aquest enfocament, el curs s’adreça no solament al professorat de llengües estrangeres i de català i espanyol, sinó també al professorat que imparteix alguna àrea en el marc de Seccions Europees així com al professorat encarregat de treballar l’acolliment i la interculturalitat.

Ah, i entre les novetats veureu que el curs serà multilingüe, ja que, a més del català com a llengua bàsica, hi ha un mòdul de tres hores que serà impartit en anglès com a incentiu evident perquè tot el professorat de llengües i interculturalitat vagi reforçant les pràctiques de treball comú.

L’especialista que el coordinarà serà Sònia Guilana, professora d’anglès i alemany a l’IESCastelló d’Empúries i formadora del departament d’educació de la Generalitat de Catalunya. La seva especialitat com a coach del professorat és la formació integrada en TIC per al professorat de llengües en general i en metodologia centrada en les necessitats dels alumnes. Per la qualitat de les seves propostes i per l’entusiasme i innovació que mostra sempre en la seva feina, estem segurs que us sorprendrà ben agradablement.

Recordeu que teniu fins dia 22 d’octubre per apuntar-vos-hi a través del portal delpersonal i que només hi ha 25 places. A què espereu a inscriure-vos-hi?